Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
10.08.2018.

Састанак министра одбране и амбасадора Кине




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са амбасадором Народне Републике Кине у Београду Ли Манчангом.
 
Током разговора, министар одбране захвалио је на принципијелном ставу и безрезервној подршци Кине Републици Србији по питању Косова и Метохије у Савету безбедности Уједињених нација и истакао да Србија води самосталну и независну спољну политику уз потпуну посвећеност војној неутралности.
 


Вулин и Манчанг су истакли да су лични односи пријатељства и међусобног поштовања двојице врховних команданата и председника Србије, Александра Вучића и Кине, Си Ђинпинга, дали велики допринос и убрзали сарадњу министарстава одбране две земље.
 
Министар Вулин је нагласио да је стратешко партнерство Србије и Кине светао пример међународне сарадње, нагласивши да је Кина стратешки партнер и један од најпоузданијих пријатеља Србије, а Министарство одбране даје свој пуни допринос успостављеном одличном нивоу сарадње и односа две пријатељске земље.
 


Министар Вулин је амбасадору Манчангу захвалио на позиву за учешће на међународном безбедносном форуму који ће се одржати у октобру у Кини а који му је званично упутио министар националне одбране Кине Веи Фенгхе.