Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
09.06.2018.

Министар Вулин: Развијамо своје делатности у корист читавог друштва




Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Погон за прераду дрвета, ПВЦ и алуминијумске столарије Војнограђевинске установе “Београд” у Шапцу.

Министру Вулину представљени су организацијска структура, размештај, намене и капацитети Погона.
 
Према његовим речима, Министарство одбране хоће да развија све сегменте, не само Министарства, већ наравно и Војске Србије.
 
- Војска Србије као свој најзначајнији део свакако има своје три мисије, од заштите суверенитета земље, преко учешћа у мировним операцијама па до помоћи цивилним властима у случају хуманитарних катастрофа и елементарних непогода. Министарство одбране такође има и мисију да развија привреду и да развија привредну активност у сваком сегменту свог живота. Ми производимо намештај, производимо столарију, бавимо се грађевинском изградњом и сматрамо да је и то доказ да буџетски новац који имамо може да се користи и да се створи нови новац, рекао је министар Вулин.
 
Он је поручио да ће Министарство одбране користити оно што је добило од државе да развије привредну активност, да запосли нове људе, да још једном покаже да је свако улагање у Војску заправо улагање у животни стандард сваког од нас и да то што имамо треба да користимо и развијамо.
 
- Министарство одбране се неће одрећи ниједног свог дела. Као што више не уништавамо наоружање, тако нећемо уништавати ни привредне субјекте који су у нашем саставу, већ ћемо их развијати у корист читавог друштва, закључио је министар одбране.
 
Управник Погона за прераду дрвета, ПВЦ и алуминијумске столарије Раденко Сузић захвалио је министру Вулину што је данас обишао Погон и увидео могућности и капацитете које могу понудити Министарству одбране и Војсци Србије.
 
- Ми ћемо убудуће настојати да појачамо број производа који треба да урадимо и да још квалитетније и боље радимо, поручио је Сузић.