Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
16.05.2018.

Министар Вулин: Наређење је извршено




Министар одбране Александар Вулин обишао је данас припаднике Војске Србије у касарни „Књаз Михаило” у Нишу.



Том приликом, министру Вулину, који је био у пратњи државног секретара Бојана Јоцића, команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, начелника Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадног генерала Жељка Нинковића и заменика команданта Треће бригаде Копнене војске пуковника Слађана Стаменковића, презентована је организација рада у интендантском сервису, перионици и хемијској чистионици, као и у обућарској и кројачкој радионици.

Министар Вулин је истакао да, у складу с наређењима врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, сваки професионални војник мора да има два комплета униформе и нове чизме.



- Данас смо показали да је то управо тако и са задовољством могу да кажем да смо, у односу на рецимо 2008. и 2012. годину, повећали број комплета униформи за 3,3 пута, чизама за 5,2 пута, а попуњеност храном је већа за читавих 52 процента него у том периоду. Сваки наш војник мора да има два комплета униформи, нове чизме и све што му је потребно за обављање свакодневних задатака, рекао је министар одбране и додао да се Војска Србије опрема и да и она и сваки њен припадник морају да знају да друштво и држава брину о њима, а да се захвалност коју им показује ова земља може мерити и по томе у каквим условима радимо, какве униформе носимо, какве чизме и какву храну имамо.

 - Влада Републике Србије рачуна на своју Војску, баш као и народ који зна да је сигурна, опремљена и задовољна војска гарант сигурне и задовољне Србије, рекао је министар Вулин.



Генерал Нинковић изразио је задовољство због прилике да министру одбране представи стање интендантске подршке једне од јединица Војске Србије.

- Имали смо прилике да видимо све сегменте услужне делатности којима обезбеђујемо одговарајући стандард нашим припадницима и да покажемо део економских залиха које наша војска има, што нам у наредном периоду обезбеђује континуитет у замени одеће, оправкама, уопште у поправљању визуелног изгледа наших припадника, рекао је генерал Нинковић и додао да се то ради и у свим јединицама Војске Србије. 

Високи гости обишли су и вантрупно складиште интендантских  средстава Централне логистичке базе.