Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
15.05.2018.

Јавна расправа о значајним стратешким документима Републике Србије



У Дому Војске Србије данас је у организацији Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране одржана јавна расправа о нацртима Стратегије националне безбедности Републике Србије и Стратегије одбране Републике Србије, којој су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић, в.д. помоћника министра одбране за политику одбране Милан Мојсиловић, као и представници министарстава унутрашњих и спољних послова и Министарства за европске интеграције.

У јавној расправи учествовали су представници државних органа и невладиних организација, стручна јавност, као и остали заинтересовани субјекти.

У поступку припреме нацрта Стратегије националне безбедности Републике Србије и Стратегије одбране Републике Србије, Министарство одбране спровело је јавну расправу у складу с Програмом јавне расправе који је одредио Одбор за правни систем и државне органе Владе Републике Србије. Након Новог Сада и Ниша, данас су текстови нацрта Стратегије националне безбедности и Стратегије одбране представљени и београдском аудиторијуму. Осим тога, сви заинтересовани су своје примедбе, предлоге и сугестије могли да доставе Министарству одбране електронским путем.
Сви предлози, примедбе и сугестије који су данас изнети у конструктивној расправи биће узети у разматрање, а све с циљем да грађани својим активним учешћем дају допринос у изради два најзначајнија стратешка документа из области безбедности и одбране које доноси Народна скупштина Републике Србије.