Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
04.05.2018.

Потписан План билатералне војне сарадње са Турском




План билатералне војне сарадње између Министарства одбране Републике Србије  и Генералштаба Оружаних снага Републике Турске  за 2018. годину, потписали су данас начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Милан Ранковић и изасланик одбране Републике Турске у Београду пуковник Мемдух Орбај Килинч.
 
Саговорници су се сагласили да је сарадња у области одбране добра и да постоје могућности за њено даље унапређење.
 
Пуковник Ранковић је оценио да Министарство одбране Републике Србије, поред наставка развоја сарадње у тежишним областима, ставља акценат на унапређење војно-војне сарадње и истакао да посебан печат, као и замајац будућој сарадњи, могу дати сусрети на највишем нивоу. Такође је изразио задовољство због финалног усаглашавања Споразума о сарадњи у области одбране између две владе.
 
Пуковник Килинч је истакао да су Министарство националне одбране и Оружане снаге Републике Турске опредељене за суштински развој сарадње у области одбране са Републиком Србијом. Активности из Плана билатералне војне сарадње су добра основа за даље унапређење сарадње, посебно у области војног образовања и два ваздухопловства.