Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
11.03.2018.

Министар Вулин: Србија ће увек помагати Србима где год живели



Министар одбране, Александар Вулин и председник Републике Српске, Милорад Додик, заједно са начелником општине Сребреница, Младеном Грујичићем, отворили су у Сребреници дечији вртић „Полетарац“ и халу фирме „Економик Гроуп“, чију је изградњу финансирала Влада Републике Србије.

- Веома сам поносан што у име Александра Вучића и у име Владе Републике Србије могу да будем данас овде, јер држава Србија је на најконкретнији начин показала колико брине о Србима без обзира на то где они живе. И наравно, ово је порука свима који живе са Србима - држава Србија је ту да помогне њима, помоћиће и вама. У вртићу који смо данас отворили смејаће се и плакати деца и једне и друге вере и нације, баш као што ће и у фабрици „Економик Гроуп“ радити и Срби и Бошњаци, и неће их нико делити, а држава Србија је платила њихову изградњу - изјавио је министар Вулин. 

- Како се понашате према Србима тако се понашате и према Србији. Не можете говорити, мислити и радити лоше према Србима са којима живите у Сребреници, а очекивати да је држава Србија у добрим односима са вама. А видите да се држава Србија понаша према свима на потпуно исти начин и на најбољи могући начин. Александар Вучић, као председник Владе, и сада, као председник Републике, инсистира на томе да се о Србима који живе ван Србије увек посебно води рачуна, да се обезбеди где год може и радно место и школа и вртић. Држава Србија је увек ту да помогне - рекао је Вулин.
 
Министар одбране се захвалио председнику Републике Српске, Милораду Додику на личном ангажману, на томе што увек води рачуна о Србији, што увек води рачуна како да заједно будемо успешнији, као и начелнику Младену Грујичићу зато што је уложио пуно енергије и личног ентузијазма да ово буде могуће.