Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
07.03.2018.

Потписан План БВС са СР Немачком



Начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Милан Ранковић и изасланик одбране СР Немачке у Београду потпуковник Томас Клаус Бекер потписали су данас План билатералне војне сарадње између Савезног Министарства одбране Немачке и Министарства одбране Републике Србије за 2018. годину.
 
Саговорници су се сагласили да је сарадња у области одбране интензивна и садржајна и да посебан квалитет даје заједничко ангажовање припадника оружаних снага у Мисији ЕУ у Малију.
 
Пуковник Ранковић је истакао да, поред наставка развоја сарадње у тежишним областима, Министарство одбране акценат ставља на унапређење војноекономске сарадње. Набавка хеликоптера Х-145М компаније „Airbus“ за Војску Србије може да буде замајац будућег интензивирања војноекономске и свеукупне сарадње.
 
Потпуковник Бекер пренео је спремност за наставак немачке подршке Србији, посебно кроз програм „Помоћ у обуци и школовању“, као и размену искустава по питању учешћа у активностима Заједничке безбедносне и одбрамбене политике, Концепту борбених група ЕУ и учешћу у пројектима Еропске одбрамбене агенције.