Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
09.02.2018.

Министар Вулин: Трајал је наш стратешки партнер



"Трајал корпорација“ је наш стратешки партнер. Нама је интерес да то предузеће добро ради, да може да нас снабдева свим оним што нам је потребно али и да у својој локалној заједници упошљава људе и обезбеђује бољи живот за оне који живе у овом граду, изјавио је министар одбране Александар Вулин, који је данас у Крушевцу обишао „Трајал корпорацију“ и састао се са руководством тог предузећа.
 
- Министарство одбране ће наставити политику коју је спроводио и Александар Вучић када је био министар одбране и Братислав Гашић такође, али и политику Александра Вучића док је био председник Владе, који је у одбрамбеној индустрији Србије видео велику развојну шансу наше земље. Министарство одбране је прошле године наручило заштитне маске од Трајала у вредности од милион евра и та корпорација такође може да очекује сличан ниво набавке до краја године. Али оно што је такође веома важно јесте да је након завршетка УППР-а,  Министарство одбране спремно да Трајал уведе у Одбрамбену индустрију Србије, што значи да ће ово предузеће расти и напредовати и да ће даље запошљавати. Они који сада раде у Трајалу тада могу да буду сигурни у наставак производње и у своју судбину у стабилној корпорацији. Одбрамбена индустрија Србије је од огромног интереса за нашу земљу и неће бити остављена без контроле и бриге државе ни по доношењу новог закона - рекао је министар Вулин и потврдио да се држава не повлачи из Одбрамбене индустрије Србије.
 
- Напротив, ојачавамо своју позицију и тиме што одређујемо да држава Србија не може да изгуби већински капитал ни у једном предузећу које припада грпацији Одбрамбене индустрије Србије. Пред Трајалом су добри дани, али свакако не би тако било и да није оваког руководства и радника,  јер нема тога ко може да обезбеди будућност предузећу које не ради добро. Ово предузеће ради добро, људи који га воде су изузетни стручњаци а они који овде раде су доказали да су вредни и посвећени свом колективу, тако да Војска Србије има доброг партнера и увек има могућност да се снабде од домаћег произвођача, а то је свакако и наша стратешка одлука - да се снабдевамо од домаћих произвођача, домаћим ресурсима и тако најбоље развијамо себе а наравно увек смо сигурни у квалитет и сигурни у рокове - рекао је министар одбране Александар Вулин, коме је "за посебан допринос у опстанку и ревитализацији Трајал корпорације", директор компаније уручио плакету тог предузећа.
 
Директор „Трајал корпорације“ Милош Ненезић том прилком је подсетио да је министар Вулин помогао том предузећу и као министар за рад социјална и борачка питања баш као и данас.
 
- Министар Вулин је један од људи који је омогућио да се наша компанија ревитализује и да данас постоји. Наравно, да није напора и наших радника, руководства и синдиката, не бисмо данас овде стајали. Војска Србије је увек била чврста потпора овој земљи а посебно нашој корпорацији, а министар Вулин нам је дао пун ветар у леђа последњих неколико година, баш као и председник Вучић и министар Гашић. Захваљујући тој подршци, данас имамо стабилну корпорацију која послује све боље - рекао је директор Трајала и посебно истакао значај инвестиција Републике Србије и Војске Србије.
 
- Надамо се још бољој будућности и да ћемо Трајал поставити на темеље - рекао је Ненезић и потврдио да је на састанку било речи о реализацији инвестиција и будућој сарадњи са Министарством одбране и Војском Србије.
 
Он је истакао да је компанија већ другу годину завршила са позитивним резултатом а да ове године планира повећање производње и још боље резултате, инвестиције и смањење трошкова уз запошљавање нових радника.