Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
02.12.2017.

Подршка Одбрамбеној индустрији Србије



Министар одбране Републике Србије Александар Вулин данас је у Сектору за материјалне ресурсе одржао састанак са руководством, надзорним одборима и синдикатима фабрика Одбрамбене индустрије Србије.
 
На скупу је било речи о актуелном стању и проблемима с којима се суочавају али и статусу пословања фабрика те стратешки важне индустрије као и о нивоу имплементације инвестиција и очекиваним резултатима.
 
У конструктивном тону било је речи о међусобним односима унутар синдикалних организација у фабрикама као и о захтевима за унапређењем развоја за потребе Војске Србије, посебно о програму развоја и опремања новим наоружањем и војном опремом, које треба да произведе одбрамбена индустрија Србије. План је да то буде на далеко већем нивоу него што је било последњих година.
 
На састанку је исказана потреба убрзаног запошљавања, у складу са потребама производње као и побољшања услова рада али и препознавања посебног статуса колектива који чине Одбрамбену индустрију Србије.
 
Договорено да сви дају максималан допринос како би се створили услови да се све договорене активности несметано реализују и да се стање поправи где год је могуће, а министар Вулин је пружио гаранције да ће Министарство одбране, у координацији са осталим државним органима и министарствима, учинити све како би се створили услови да проблеми индустрије у транзицији буди отклоњени, као и да конверзија дугова буде доведена до краја,  уз стварање услова да се убрзају административни поступци у свему што је сметња успешном пословању фабрика Одбрамбене индустрије Србије.