Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
15.11.2017.

Експертски разговори са представницима Команде Здружених снага Напуљ



Управа за међународну војну сарадњу реализовала је редовне експертске разговоре са делегацијом Команде Здружених снага у Напуљу.
 
Начелник Управе капетан бојног брода Милан Коњиковац изразио је захвалност Команди у Напуљу, у чијој је надлежности и спровођење мисије КФОР, за досадашњу успешну сарадњу. Уз оцену о одличној сарадњи Војске Србије и КФОР, истакао је значај задржавања нивоа присуства снага КФОР на терену, у циљу обезбеђивања безбедности и сигурности свих грађана на Косову и Метохији. Такође, нагласио је професионализам припадника КФОР током извршавања додељене мисије и очекивање да ће присуство снага КФОР и даље бити дефинисано на основу реалне ситуације на терену. Подсетио је да Република Србија даје пуни допринос регионалној стабилности, као и да ће наредне године бити домаћин регионалне вежбе REGEX 18.
 
Бригадни генерал Клос сагласио се са проценом успешности војно-војне сарадње под окриљем Партнерства за мир и истакао задовољство вишедимензионалном сарадњом кроз бројне механизме Партнерства за мир. Оценио је да се Република Србија доживљава као поуздан и предвидљив партнер.
 
Поред анализе сарадње под окриљем Партнерства за мир у овој години, усаглашене су и активности сарадње у 2018. години.
 
Састанку је присуствовао и шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадни генерал Ћезаре Маринели.