Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
13.10.2017.

Отворени дан у Пожеги




Акција "Отворени дан" у касарни „Народни херој Влада Радовановић” у Пожеги, у организацији Централне логистичке базе, окупила је велики број посетилаца из Пожеге и околине. Акција  је организована први пут у овој касарни, а најбројнији су били малишани предшколских установа и ученици основних и средњих школа из Пожеге.
 
/multimedia/image/2017/oktobar/14/IMG_9821.JPGПоред приказа наоружања, војне опреме и средстава ратне технике, део програма Отвореног дана била су и тематска предавања, монолог на тему „Династија Обреновић” у извођењу кустоса музеја из Горњег Милановца,  као и хумана акција добровољног давања крви у организацији Војномедицинске академије.
 
 - Грађани Пожеге и околине ову акцију сматрају веома важном, јер је јединствена прилика за дружење са припадницима Војске Србије и за изградњу међусобног поверења. Акција има за циљ да кроз приказ средстава којима располажемо и дела задатака које обављамо посетиоцима приближимо војни позив у циљу анимирања млађе популације за будућу професију, рекао је командант батаљона потпуковник Манојле Мићовић нагласивши да су сви припадници јединице уложили велике напоре за припрему акције јер сматрају да је ово један од најлепших задатака који припадници Војске Србије реализују.