Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
09.10.2017.

Подршка и помоћ Европске комисије




Министар одбране и председник Радне групе за решавање питања мешовитих миграционих токова Александар Вулин састао се са европским комесаром за хуманитарну помоћ и управљање ванредним ситуацијама Христосом Стилијанидeсом.

Састанку су, као чланови  Радне групе, присуствовали и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, комесар Комесаријата за избеглице и миграције Владимир Цуцић, в.д. помоћника министра за безбедносну политику Министарстава спољних послова амбасадор Бранимир Филиповић, секретарка Црвеног крста Весна Миленовић и представници Министарства унутрашњих послова, Министарства здравља, Министарства одбране и Војске Србије.

Министар Вулин се још једном захвалио европском комесару Стилијанидeсу на помоћи и подршци коју су он лично и Европска комисија пружали Србији у току мигранстке кризе.

Комесар Стилијанидeс је истакао да Европска унија високо цени напоре Владе Србије у обезбеђивању помоћи мигрантима и најавио је наставак помоћи.