Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
09.10.2017.

Министар Вулин: Овај суд је срамота људске заједнице



Суд који је ослободио Насера Орића није суд, он је срамота правосуђа, он је срамота људске заједнице. Суд који је могао да ослободи доказаног злочинца, крволока, Насера Орића, је суд који угрожава мир, који угрожава безбедност, поверење, који угрожава помирење на читавом Балкану. Суд који је у стању да доказаног ратног злочинца Насера Орића ослободи одговорности за убиство 3.500 Срба није суд већ срамота али и велика претња миру и велика опасност.
 
Очекујем од међународне заједнице да сада покаже исту упорност и исту солидарност какву је показивала према мајкама Сребренице. Да сада према српским мајкама Братунца и Подриња покаже исту солидарност и исту упорност да се њихове ране признају, да их неко утеши, да им каже да ће правда стићи. Ако то не буду урадили онда ће нам, нажалост, заувек доказати да српске ране не боле баш никога и да црне мараме наших мајки нису никоме терет и нису никоме упозорење ни оптужба. Очекујем да ће међународна заједница сада искористити своју велику снагу коју има у Босни и Херцеговини и показати да је за помирење тако што ће бити кажњен Насер Орић, ратни злочинац и доказани убица Срба.
 
Остаје само нада да је ово првостепена пресуда и да ће тамо негде у Босни и Херцеговини освета бити побеђена, да ће правда надвладати политику, и да ће неко прихватити и разумети да крволоци и ратни злочинци морају да буду кажњени па и кад се зову Насер Орић.