Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
22.08.2017.

Сарадња са Директоратом цивилног ваздухопловства



Министар одбране Александар Вулин састао се са директорком Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјаном Чизмаров.


Министар Вулин и директорка Чизмаров констатовали су да је реч о изузетно развијеној сарадњи две институције и нагласили да то посебно долази до изражаја у области трагања и спасавања.

У том смислу, Министарство одбране и Директорат су договорили унапређење даље сарадње која би, пре свега, укључивала додатну обуку кадрова и развој техничких капацитета за што квалитетније јачање способности система трагања и спасавања.

На тај начин, закључено је на састанку, биће омогућено позиционирање Србије као регионалног лидера у области трагања и спасавања.


Током разговора било је речи и о планираној тактичкој вежби трагања и спасавања у којој ће учествовати јединице Војске Србије које су ангажоване у оквиру тих активности, као и Клинички центар Ниш. Такође, обе стране су изразиле заинтересованост за продужење споразума о ангажовању капацитета Војномедицинске академије у области трагања и спасавања, те истакле неопходност модернизације хелиодрома ВМА.