Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
27.07.2017.

Министар Вулин у Команди Копнене војске



Министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, обишао је данас Команду Копнене војске и Команду Заједничких снага у Нишу.


Након обиласка министар Вулин је истакао да Копнена војска није само најбројнији део наше армије, она је, свакако, и најславнији део наше армије, она је срж и суштина сваке војске.

- Њени задаци су сложени, њени задаци се врло често разликују од задатака других копнених војски које имамо и у окружењу, јер нико као Србија нема толико безбедносних изазова и нема толико обавеза које управо испуњава њена Копнена војска. По наређењу врховног команданта, Министарство је већ почело да ради на доношењу читавог пакета мера које ће значајно побољшати и поправити материјални положај свих припадника наше војске. Ми јачамо нашу армију, ми је опремамо најсавременијим оружјем, ми ремонтујемо оно што имамо, али ништа то није довољно и ништа неће бити успешно уколико не будемо имали задовољне, оспособљене војнике, уколико не будемо имали сигурне припаднике Војске Србије, сигурне и у своју државу и у своју војску, сигурне да су њихове породице добро и да су задовољне – нагласио је министар Вулин додајући да ће се управо зато, веома брзо, изаћи са конкретним предлозима како и на који начин поправити материјални положај наших војника и на тај начин испунити наређење врховног команданта.

Упитан да прокоментарише данашњи састанак у Команди Копнене војске, генерал Диковић је нагласио да су припадници Војске Србије спремни да одговоре свим изазовима.

- То није реченица која треба да некога умири или задовољи, то је пре свега производ сталног праћења ситуације, размене података и предузимања адекватних мера за заштиту безбедности Републике Србије – закључио је генерал Диковић.

Приликом обиласка Команде Копнене војске, командант генерал-потпуковник Милосав Симовић упознао је министра Вулина са организацијом, ресурсима, размештајем и тежишним задацима и нагласио да оперативне способности највећег вида наше војске омогућавају извршење свих додељених задатака.


Током обиласка Команде Заједничких снага војске и полиције за обезбеђење државне границе, командант пуковник Владета Балтић информисао је министра Вулина о стању у зони одговорности и додао да снаге којима командује успешно извршавају своје задатке.