Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
28.06.2017.

Обележавање Видовдана у Крушевцу




Председник Републике Србије Александар Вучић, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, положио је данас венац код Споменика косовским јунацима у центру Крушевца, поводом обележавања 628 година од Косовске битке.
 
Церемонији полагања венаца и одавања државних и војних почасти присуствовали су и представници Министарства одбране и Војске Србије, представници града Крушевца и бројни грађани.
 
Вучић је поручио да „две највеће вредности, независност и слободу Србије и њених грађана, морамо да бранимо и чувамо, јер смо ми своју слободу освојили, а не добили од великих сила“.
 
- Никада више не смемо да се делимо, једну Србију имамо и морамо да је чувамо целу и целовиту, да будемо заједно, сложни и јединствени у томе, нагласио је председник Србије.
 
Према његовим речима, Видовдан је „дан славе, части и победе, дан када смо показали спремност храброст и војну способност“.
 
- И то треба да славимо. Треба да се сећамо, да посветимо пажњу и о томе треба да учимо, поручио је председник Србије и додао да историја не сме никада да нам буде изговор.
 
- Оваква, видовданска, величанствена историја поготово. Она мора да буде подстрек, из ње мора да нам долази снага, у њој морамо да пронађемо вољу и посвећеност великом циљу и храброст за велика дела. Зато што то одакле смо одређује и то ко смо и где идемо, истакао је Вучић.   
 
Организатор комеморативне свечаности је Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Владе Србије, у сарадњи са градом Крушевцом.
 
Припадници Војске Србије учествовали су и на манифестацијама поводм обележавања Видовдана у градовима широм Србије.