Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
21.04.2017.

Састанак министра одбране с амбасадором Словеније



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са амбасадором Републике Словеније у Београду Владимиром Гаспаричем.

Састанак министра одбране с амбасадором Словеније 
Током састанка размењени су ставови о могућностима даљег унапређења сарадње у области одбране, политичко-безбедносној ситуацији у региону у условима динамичног безбедносног окружења, као и о размени архивске грађе.
 
Саговорници су се сагласили да су развијени укупни односи две земље добар основ за још квалитетнију сарадњу у области одбране, где се отварају широке могућности које одражавају обостране интересе.
 
Министар Ђорђевић је истакао да Министарство одбране наставља са избалансираном политиком одбране и непрестано ради на унапређењу и даљем развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са дефинисаним националним интересима.

Састанак министра одбране с амбасадором Словеније 
Према дефинисаним ставовима Владе, а у правцу европских интеграција, Србија се труди да, транспарентном политиком сарадње и развојем економског просперитета свих држава у окружењу, утиче на смирење ситуације у региону.
 
Министар одбране захвалио је на професионалном ангажовању припадника оружаних снага Словеније у саставу КФОР будући да је осим обезбеђења услова за миран живот српског становништва на простору јужне српске покрајине, изузетно значајно и очување српске историјске и културне баштине тог простора.