Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
19.04.2017.

Састанак са представницима синдиката „Слога“



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Удружених синдиката Србије „Слога“ у чијем саставу се налазе и припадници Министарства одбране и Војске Србије.

Састанак са представницима синдиката „Слога“ 
Представници синдиката „Слога“ су пре свега захвалили министру одбране што су њихови предлози изнети на претходном састанку наишли на разумевање у Министарству одбране и допринели конкретном бољитку за запослене чије интересе заступају.
 
Имајући у виду да су запослени у војном здравству примарна циљна група тог синдиката, похвалили су реформе које Министарство у том ресору спроводи и подржали идеју да у наредном периоду буде покренут поступак за пријем 130 медицинских сестара, пријемом у професионалну војну службу након одслужења добровољног војног рока и пријемом војника у резерви из евиденције регионалних центара Министарства одбране.
 
Интересујући се за статус запослених у предузећу ФАП из Прибоја, чије интересе такође заступају, представници синдиката су добили информације да је захваљујући интервенцијама Владе и Министарства одбране тој фабрици пружена прилика за „враћање у живот“ и могућност за обнову производње која ће очувати  радна места, даљи развој и модернизацију производне технологије, као и пут ка уласку у Одбрамбену индустрију Србије.

Састанак са представницима синдиката „Слога“ 
Будући да ти планови нису били познати представницима синдиката „Слога“, министар Ђорђевић је нагласио да је управо непосредна размена информација и предлога смисао састанака са са представницима синдиката, а све у сврху бољег економског и професионалног положаја запослених.
 
Говорећи о мерама које Министарство одбране у том смислу предузима, Ђорђевић је нагласио да се проблеми припадника Војске Србије и запослених у Министарству одбране не решавају нереалним захтевима и на улици, већ дијалогом  који указује на конкретне проблеме који су, уз добру вољу, лако решиви.