Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
14.03.2017.

Потписан План билатералне војне сарадње са Холандијом



План билатералне војне сарадње између Министарства одбране Републике Србије и Mинистарства одбране Краљевине Холандије за 2017. годину потписали су у Београду начелник Управе за међународну војну сарадњу капетан бојног брода Милан Коњиковац и изасланик одбране Краљевине Холандије у Бечу, акредитован за Републику Србију, потпуковник Тео Плијнер.
 Потписан План билатералне војне сарадње са Краљевином Холандијом
Капетан бојног брода Коњиковац истакао је да је сарадња два министарства на стабилном нивоу, као и да је Краљевина Холандија у претходном пероду значајно допринела реформи система одбране и прикључењу Републике Србије европским интеграцијама. Посебно је нагласио подршку развоју подофицирског кора Војске Србије и учешћу припадника Министарства одбране Републике Србије на курсевима са тематиком војног права и  цивилно-војне сарадње.
 
Потпуковник Плијнер пренео је опредљење Министарства одбране Краљевине Холандије за наставак сарадње у области одбране са Републиком Србијом, као и спремност за подршку и сарадњу у новим пројектима и областима од заједничког интереса. Истакао да област војне медицине пружа највише могућности за унапређење у наредном периоду.
 
Заједнички је констатовано да је неопходно уложити додатне напоре за реализацију сусрета на високом нивоу, како би се билатерална војна сарадња подигла на виши ниво.