Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
17.02.2017.

Састанак министра одбране са директорима и представницима синдиката Одбрамбене индустрије Србије



Министар одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са директорима и представницима синдикалних организација Одбрамбене индустрије Србије, а састанку су присуствовали и државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић и начелник Управе за одбрамбене технологије генерал-мајор Бојан Зрнић.

Повод сусрета била је збирна анализа пословања за 2016. годину и иницијалне поставке планова о пословању за 2017. годину, као и разговор о проблемима који имају заједнички карактер за сва предузећа из те групације.

Министар Ђорђевић је, том приликом, истакао да је током обиласка предузећа Одбрамбене индустрије Србије био у прилици да се информише о њиховом пословању, али и изазовима са којима се суочавају, наглашавајући да су овакви састанци постали један вид добре праксе у циљу анализе постигнутих резултата и проблема са којима се сусрећу у раду.

- Идеја је да добит коју су предузећа из ове групације остварила уложимо у инвестиције, али да и ми, као држава покушамо да имамо што више инвестиција. Желимо да ваша предузећа имају што већу производњу и што већу добит – нагласио је министар одбране, подсећајући да је било периода када држава није пружала помоћ тим предузећима у тренуцима када су се суочавали са бројним проблемима у пословању.

Наменска индустрија наше земље, подвукао је министар Ђорђевић, представља замајац економије Републике Србије, односно потенцијал у коме се свако улагање вишеструко враћа.

- Желим да посебно обратите пажњу на безбедност радника која је на првом месту – поручио је министар Ђорђевић.

У наставку данашњег сусрета, директори предузећа и представници синдиката Одбрамбене индустрије Србије представили су своје погледе о пословању предузећа у години за нама и плановима за 2017. годину, осврнувши се, такође, и на неке системске, али и конкретне проблеме са којима се у свом раду сусрећу.