Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
08.01.2017.

Интервју министра одбране за емисију „Дозволите“



Министар одбране Зоран Ђорђевић је најавио нове инвестиције у систем одбране и каже да има назнака да ће Влада Србије издвојити у 2017. више новца за те потребе у односу на 2016. годину.
 
У интервјуу за емисију "Дозволите..." Ђорђевић је рекао да су Министарство одбране и Војска Србије направили план и да има више пројеката.
 
"Први који треба да се реализује јесте опремање првих 1.500 војника најмодернијом опремом. Одмах после тога идемо са опремањем још 1.500 војника", рекао је министар одбране и додао да се планирају инвестиције и у другим деловима војске.
 
"Поред 'мигова' који треба да стигну, ту је свакако и увођење авиона типа 'ласта' и стављање у употребу комплетног састава авиона типа 'орао'", истакао је Ђорђевић.
 
Рекао је и да се планира да до краја године у наоружање уђу топ-хаубица "нора", борбено возило "лазар", као и да ће се почети са модернизацијом четири врсте оклопних возила типа БОВ.
 
Говорећи о највећим достигнућима у 2016. години министар је рекао да је то добровољно служење војног рока у трајању од шест месеци, које ће, како је рекао, подићи ниво обучености резервног састава војске.
 
Одговарајући на питање о неуспесима и проблемима Ђорђевић је истакао да је Министарство одбране сигурно могло више да уради.
 
Ђорђевић је говорио и о деловању синдиката. "Када погледамо шта по дефиницији значи синдикално деловање, онда је оно веома корисно за систем, док се креће у доменима свог синдикалног организовања", рекао је министар одбране и додао да није добро то што имамо и протесте војног синдиката.
 
"Велики број паметних предлога сам чуо на састанцима са бројним синдикатима и мислим да је то начин да се проблеми превазиђу", рекао је Ђорђевић.
 
Осим повећања зарада од пет одсто, припадници Министарства одбране и Војске Србије могу да очекују већи број погодности приликом куповине у неким хипер маркетима, а као резултат предлога синдиката поправиће се и ситуација са униформама.
 
Извор: РТС