Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
05.01.2017.

Министар одбране примио пензионисане и новопостављене официре



Mинистар одбране Зоран Ђорђевић примио је данас недавно пензионисане генерале који су цео свој радни век провели у Министарству одбране и Војсци Србије и њихове наследнике који су, указом председника Републике Томислава Николића, постављени на нове високе дужности.

Министар одбране примио пензионисане и новопостављене официре 
– Људи које данас испраћамо оставили су неизбрисив траг у Министарству одбране и Војсци Србије, рекао је министар одбране Зоран Ђорђевић и додао да они најбоље знају какве све обавезе очекују њихове наследнике, будуће генерале, који су указом председника Републике постављени на нове руководеће дужности.
 
- Сви задаци и обавезе, које смо зацртали у неким претходним годинама, сада су пред нама и треба их испунити. Они који сада иду у заслужену пензију дали су велики допринос развоју Министарства одбране и Војске Србије и подигли лествицу обавеза својим наследницима на виши ниво. За њих је Војска и даље отворена, пошто својим драгоценим искуством и великим знањем несумњиво могу да помогну даљем развоју система одбране и подизању нивоа безбедности наше земље на још виши ниво, рекао је Ђорђевић.

Министар одбране примио пензионисане и новопостављене официре 
Од високих официра, перспективних команданата који су се доказали у досадашњем раду, министар очекује да на новим дужностима и задацима, преданим радом, високом концентрацијом и одговорношћу наставе тамо где су стали њихови претходници.
 
- Будућност руковођења Војском је на њима. Очекујем да унапреде систем одбране у свим сегментима за које су одговорни, уз непрекидну бригу о људима којима командују или руководе, рекао је министар одбране Зоран Ђорђевић.  
 
Састанку су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и чланови Колегијума министра одбране.