Министарство одбране Републике Србије
 
30.08.2016.

Семинар о раду кадровске службе



У организацији Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе Министарства одбране, данас се у Дому Гарде на Топчидеру, пету годину за редом, одржава Семинар о раду органа kадровске службе у Министарству одбране и Војсци Србије.

Скуп је отворио в.д. помоћника министра за људске ресурсе Милош Јанковић, који је присутнима честитао Дан кадровске службе и истакао велики значај оваквих семинара, на којима се интерактивним приступом предлажу добра решења на бази искуства и бољег сагледавања из перспективе свакодневног рада у систему.

– Сигуран сам да ће и у пленуму и током радионица бити идентификовани битни моменти и проблеми у функционисању најважнијег потенцијала система одбране, људских ресурса, односно људи, рекао је помоћник министра и најавио низ законских новина, и у том смислу посебно истакао Закон о војном образовању, који је у фази јавне расправе и треба да донесе значајан искорак у области коју уређује.

У уводној речи, начелник Управе за кадрове бригадни генерал Драгосав Лацковић, подсетио је да је семинар, који је тематско-стручног карактера, већ традиционално окупљање и увео присутне у тему како данас изгледа управљање људским ресурсима у Министарству одбране и Војсци Србије и шта су смернице за рад у тој области у будућности.

На семинару учествује 110 лица из организационих јединица Министарства одбране и Војске Србије, припадника кадровске службе, а предавачи су представници Управе за кадрове и Одељења за развој психолошке делатности Сектора за људске ресурсе.

Кроз интерактиван приступ обрађују се важне теме међу којима је и проблематика која се односи на пријем цивилних лица у службу, односно дефинисање јединственог поступка и процедуре пријема. Разматрање свих тема биће конкретан допринос изградњи ефикаснијег система управљања људским ресурсима у систему одбране.

photoФОТОГАЛЕРИЈА