Министарство одбране Републике Србије
 
23.07.2016

Премијер Вучић у посети Специјалној бригади Војске СрбијеПремијер Вучић у посети Специјалној бригади Војске СрбијеПредседник Владе Републике Србије Александар Вучић, министри одбране и унутрашњих послова Зоран Ђорђевић и Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић посетили су данас Специјалну бригаду Војске Србије, у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву.

Током представљања Бригаде, приказана је способност њених припадника кроз борилачке вештине, дејство на терористе у отетом возилу и ослобађање талаца и дејство на терористе у запоседнутој згради. Приказан је и тактичко-технички збор средстава и наоружања и војне опреме.

Премијер Вучић је похвалио спремност припадника Специјалне бригаде да реагују у Премијер Вучић у посети Специјалној бригади Војске Србијевеома тешким условима и изведу најтеже и најзахтевније вежбе „без струњача, не жалећи и не штитећи себе“.

- Они су добро обучени за заштиту, чување и одбрану наше земље. Уз то, приказали су и опрему, најновије пушке 5,65мм и 6,5мм, то је нови амерички калибар, нова америчка модуларна пушка коју би до краја марта требало да уведемо у наоружање ове бригаде, рекао је Вучић.

Он је истакао да постоји договор за пријем нових 200 припадника у Специјалну бригаду, јер „желимо да имамо 1500 најобученијих војника и исто тако значајан број веома обучених полицајаца“.

Премијер Вучић у посети Специјалној бригади Војске Србије- Они су у сваком тренутку спремни да прихвате и одговоре на сваки удар на Републику Србију, не само на борбу против тероризма. Тих 1500 војника биће и најсавременије опремљени и ниједан војник у свету неће бити боље опремљен од њих, поручио је премијер.

Вучић је навео и да ће појачавати рад наших беспилотних летелица које ће за годину дана успети и да наоружају.
- Купујемо и нове хеликоптере после тек пристиглих руских транспортних. Купићемо немачко-француске ербасове хеликоптере, а онда ћемо прећи на набавку и опремање борбене авијације. Очекујемо наставак сарадње и са западним земљама и Руском Федерацијом. Напоменуо бих да смо успоставили озбиљну сарадњу са кинеским пријатељима и данас смо имали прилике да видимо донацију НР Кине од 24 чамца за по 15 припадника Бригаде, рекао је премијер.

Према његовим речима, спремни смо да одговоримо свим изазовима како бисмо покушали да увек заштитимо нашу земљу. Он је Премијер Вучић у посети Специјалној бригади Војске Србиједодао да је веома поносан на нашу војску и полицију јер „никада боље нису сарађивале“ и додао да ће заједнички радити у одбијању и терористичких и осталих потенцијалних напада на Србију. Вучић је поручио и да ће министар одбране данас обићи ангажоване војне и полицијске снаге које заједнички извршавају задатке на заштити државних граница.

Одговарајући на питање новинара о материјалном стању припадника Војске Србије, премијер је најавио „скромно поправљање“ њиховог материјалног положаја до краја године.

- Повећаћемо им плату и побољшати опрему. Они се и томе веома радују. Свакој машини, чамцу, новом борбеном возилу, авиону или хеликоптеру. После 35 година смо купили хеликоптере. Занављамо опрему, производимо најмодерније пушке, решили смо проблем са цевима за пиштољ у „Застави“. Војници су одговорни људи, а ми имамо новац за повећање њихових плата, рекао је Вучић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА