Министарство одбране Републике Србије
 
01.07.2016.

Потписани протоколи о донацији Министарства одбране Краљевине Данске



У организацији Дирекције за европске интеграције и управљање пројектима у посети Министарству одбране Републике Србије боравио је представник Министарства одбране Краљевине Данске Курт Рафсгарт у вези са наставком сарадње на пројектима са Министарством одбране и Војском Србије.
  
Током тродневне посете потписана су четири протокола о донацији Министарства одбране Краљевине Данске  Министарству одбране Републике Србије.

Први протокол о донацији информатичке опреме у вредности од 28.000 евра потписан је у Управи за телекомуникације и информатику Генералштаба Војске Србије а у циљу унапређења брзог и безбедног приступа Интернету у организацијским јединицама Министарства одбране и Војске Србије.

Други протокол о донацији информатичке и дидактичке опреме у вредности од 7.860 евра потписан је у Одељењу за развој психолошке делатности Сектора за људске ресурсе а циљу унапређења психолошке превенције у Министарству одбране и реаговања у кризним ситуацијама.

 Потписан је и  протокол о донацији софтвера, информатичке и канцеларијске опреме у вредности од 8.500 евра Кабинету за психијатрију Специјалистичке поликлинике ВМА као и протокол о донацији тестова за процену конгнитивних способности и специфичних црта личности у вредности од 14.000 евра Kабинету психологије Ваздухопловномедицинског института Ратног ваздухлопловства и противваздухопловне одбране.

Током посете Курт Рафсгарт разговарао је са директором Дирекције пуковником др Катарином Штрбац, представницима Сектора за политику одбране, Сектора за људске ресурсе, Војномедицинске академије и Команде РВиПВО . Том приликом изразио је задовољство досадашњом билатералном сарадњом у овој области и  имплементацијом до сада усаглашених пројеката.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА