Министарство одбране Републике Србије
 
02.03.2016.

Зоран Ђорђевић изабран за министра одбране




На предлог председника Владе Александра Вучића, на Првој посебној седници Народне скупштине у 2016. години, за министра одбране изабран је Зоран Ђорђевић који је потом, као члан Владе, пред Народном скупштином положио заклетву.

Зоран Ђорђевић је мастер економских наука - област: Међународно банкарство и финансије, заједнички програм на енглеском језику Универзитета Пантеион, Атина Грчка - Факултета за друштвене и политичке науке и Факултета за међународну економију, Београд. Завршио је Школу националне одбране – Високе студије безбедности и одбране. Завршава докторске студије и у фази је пријаве докторске дисертације из области економских наука, са усмерењем на финансијску контролу, управљање, извештавање и ревизију, Универзитет Привредна академија, Нови Сад.

Професионално искуство стицао је на руководећим позицијама у области финансијског и извршног менаџмента у реномираним домаћим и међународним компанијама ~(Comtrade, Kabel-X...)~, а на функцији државног секретара у Министарству одбране је био од августа 2012. године.

Уско је усмерен на међународне финансије и банкарство, финансијску контролу и управљање, финансијско извештавање и ревизију. Објавио је више радова у водећим домаћим и страним научним и стручним часописима из економије и финансија.

Председник је Политичког савета за родну равноправност Владе Републике Србије и Национални директор за наоружање.

Стекао је више угледних професионалних сертификата. Добитник је, између осталих и награде „Михаило Петровић-Алас“ из области математике. Члан је удружења Менса Србија, а говори енглески и руски језик.

Рођен је у Београду 1970. године, ожењен је и отац двоје деце.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА