Министарство одбране Републике Србије
 
29.06.2015.

Редовно информисање страних војних представника



Начелник Управе за међународну војну сарадњу капетан бојног брода Милан Коњиковац састао се са доајеном и вицедоајеном војнодипломатског кора у Београду пуковницима Јиржијем Шчепанчиком и Јозефом Виставелом, као и са потпредседником Београдске асоцијације војних изасланика пуковником Јозефом Војтеком.

Током разговора, капетан бојног брода Коњиковац истакао је да је сарадњу у првих шест месеци 2015. године карактерисао конструктиван дијалог и висок степен реализације планираних активности са страним војним представницима.

Он је информисао саговорнике о реализованим активностима међународне војне сарадње након претходног састанка, са посебним акцентом на активностима у оквиру Програма Партнерство за мир и процеса приступања Европској унији, председавања Републике Србије ОЕБС-ом и ангажовања припадника Министарства одбране и Војске Србије у мултинационалним операцијама УН и ЕУ.

Саговорници су истакли значај континуитета сусрета и правовременог информисања о активностима међународне војне сарадње.

Начелник Управе за међународну војну сарадњу посебно је захвалио изасланику одбране Републике Пољске, који је у својству доајена војнодипломатског кора и у шестогодишњем мандату изасланика одбране, показао свој пун професионални однос и значајно допринео унапређењу сарадње две земље.