Министарство одбране Републике Србије
 
01.06.2015.

Унапређење сарадње са Републиком Турском



План билатералне војне сарадње за 2015. годину између министарстава одбране Републике Србије и Републике Турске потписали су начелник Управе за међународну војну сарадњу капетан бојног брода Милан Коњиковац и изасланик одбране Републике Турске пуковник Гундор Гундогду.

Унапређење сарадње са Републиком ТурскомСаговорници су констатовали да је сарадња у области одбране добра, са израженом тенденцијом даљег квалитативног и квантитативног интензивирања. Сагласили су се да су недавно одржане билатералне одбрамбене консултације у Анкари дале посебан квалитет односима и унапређењу поверења.

Капетан бојног брода Коњиковац изразио је очекивање да ће сарадња у области одбране у наредном периоду достићи жељени ниво, у обостраном интересу, кроз интензивирање у војно-војном, војнообразовном и војноекономском домену. Он је истакао да ће даљем квалитативном унапређењу сарадње у области одбране допринети и планирани сусрети високог нивоа.

Пуковник Гундогду нагласио је да ће реализација активности из Плана билатералне војне сарадње значајније утицати на унапређење сарадње.