Министарство одбране Републике Србије
 
24.02.2015.

Запажена посета српске делегације на сајму у Абу Дабију



Запажена посета српске делегације на сајму у Абу ДабијуСумирајући активности престолонаследника УАЕ шеика Мохамеда Бин Заједа Ал Нахјана на изложби у Абу Дабију, државна новинска агенција „~Emirates News Agency~“ издвојила је састанке са српским министром одбране, а потом и са представницима Русије и Финске. Уз констатовање добрих и пријатељских односа, агенција наводи да је тема разговора била унапређење односа у домену одбране и индустрије.

Тиме је још једном истакнут значај састанка са делегацијом Министарства одбране и Војске Србије, коју је предводио Братислав Гашић, као и посебне везе које званичници УАЕ имају са премијером Србије и њеном владом. У разговорима са министром Братиславом Гашићем констатовано је да постоји снажно опредељење за суштинско унапређење већ добре сарадње у области одбране, као и у свеукупним билатералним односима.

Српска делегација, која је присуствовала Међународној изложби и Конференцији из домена одбране – IDEX 2015, одржала је на маргинама тог скупа и бројне састанке са представницима страних влада и војски. После Абу Дабија, представници Министарства одбране и Војске Србије отпутовали су у Багдад, где ће разговарати са ирачким званичницима и представницима компанија одбрамбене индустрије.