Министарство одбране Републике Србије
 
26.12.2014.

Наставак успешне сарадње са ~ RACVIAC~



Начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Милан Коњиковац примио је директора ~RACVIAC~ – Центра за безбедносну сарадњу амбасадора Бранимира Мандића ради обављања консултација и унапређења даље сарадње Министарства одбране и ~RACVIAC~. У том циљу анализиране су досадашње активности ~RACVIAC~, доприноса Министарства одбране његовом раду и утврђена основа за наставак успешне сарадње.

Том приликом, пуковник Милан Коњиковац, начелник Управе за међународну војну сарадњу, је нагласио приврженост Министарства одбране регионалној сарадњи, као и сарадњи са ~RACVIAC~, у коме Србија има статус пуноправног члана, као најбољем начину очувања стабилности и безбедности у региону.

Амбасадор Бранимир Мандић је истакао важну улогу коју ~RACVIAC~, као регионална међународна организација, има за унапређење сарадње и безбедности у региону Југоисточне Европе што ће се наредне године крунисати и обележавањем 15-огодишњице њеног постојања , као и усвајањем „Стратегије 2020“ на наредном, 33. заседању Мултинационалне саветодавне групе~ (MAG) RACVIAC~.

Обострано је закључено да је Србија значајан фактор стабилности и сарадње у региону, као и активни учесник у свим активностима и састанцима~ MAG/ RACVIAC.~ У том смислу, наша земља ће наставити тренд добре сарадње са ~RACVIAC~ – Центром за безбедносну сарадњу и бити конструктивни партнер изградње поверења у региону.