Министарство одбране Републике Србије
 
24.06.2014.

Примена нових прописа у области саобраћаја и транспорта



Примена нових прописа у области саобраћаја и транспортаУ анекс сали Дома Гарде на Топчидеру данас је одржана инструктажа о примени нових прописа у области саобраћаја и транспорта у Министарству одбране и Војсци Србије. Скуп, који су организовали Управа за општу логистику Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране и Управа за логистику Генералштаба Војске Србије, окупио је припаднике система одбране саобраћајне струке, као и оне који обављају послове из функције саобраћаја и транспорта.

Према речима пуковника др Жељка Ранковића, шефа Одсека за саобраћај и транспорт Управе за општу логистику, циљ данашњег сусрета је информисање команди, јединица и установа о обавезама и процедурама које проистичу из два подзаконска акта – Правилника о безбедности војних учесника у саобраћају на путевима и Правилника о транспорту опасног терета у Министарству одбране и Војсци Србије.

Примена нових прописа у области саобраћаја и транспортаТом приликом, пуковник Ранковић је истакао да је доношењем поменутих аката нормативно-правно заокружена и дефинисана област везана за сегменте саобраћаја у систему одбране. Он је, такође, окупљенима предочио и новине које поменути акти предвиђају.