Министарство одбране Републике Србије
 
24.06.2014.

Састанак министра одбране са шефом Мисије ОЕБС у Србији



Министар одбране Братислав Гашић састао се са шефом Мисије ОЕБС-a у Србији амбасадором Петером Буркхардом.

Састанак министра одбране са шефом Мисије ОЕБС у СрбијиГашић и Буркхард разговарали су о актуелној сарадњи и предстојећем председавању Србије ОЕБС-ом у 2015. години.

Министар Гашић истакао је да ће наша земља, која је у јануару ушла у координационо тело, такозвану „Тројку“, коју сачињавају Украјина (која је председавала ОЕБС-ом 2013. године), Швајцарска (која председава ове године) и Србија, учинити све да буде непристрасан председавајући ОЕБС-ом. Министар одбране нагласио je да ће реализовати све процесе започете током ове године као и да је сачињен Заједнички план који обухвата војно-политичку димензију безбедности. Такође, Гашић је говорио и о недавним поплавама које су погодиле нашу земљу, као и о значајној улози Војске Србије у санирању њихових последица.

Током разговора, Гашић и Буркхард истакли су значај сарадње у оквиру подрегионалних и регионалних иницијатива и процеса. Посебно је било речи о практичној помоћи коју ОЕБС пружа у реализацији ~CASM~ пројекта – „Програм развоја капацитета за управљање залихама конвенционалне муниције у Републици Србији“, као и имплементацији ОЕБС Кодекса поступања у војно-политичким аспектима безбедности у реформи система одбране.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Састанак | FLV