Министарство одбране Републике Србије
 
23.06.2014.

Државни секретар Ђорђевић примио делегацију Парламентарне скупштине НАТО



Drzavni sekretar Djordjevic priio Parlamentarnu delegaciju NATOДржавни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са члановима делегације Поткомитета за трансатлантску безбедност и политику одбране Парламентарне скупштине НАТО коју је предводио Свере Мајрли представник Норвешке.

Том приликом, секретар Ђорђевић је истакао да је данашња посета изузетна прилика да се још једном искаже чврсто опредељење Владе Републике Србије за наставак и константно унапређење сарадње са севрноатланским савезом.

- Та сарадња се већ једанаест година одвија успешно и веома интензивно кроз механизме Програма Партнерство за мир, који ове године обележава двадесет година постојања. Систем одбране Републике Србије у потпуности је подложан цивилној, демократској и парламентарној Drzavni sekretar Djordjevic priio Parlamentarnu delegaciju NATOконтроли и у највећој могућој мери отворен ка јавности и институцијама цивилног друштва са којима остварује сарадњу у великом броју активности – нагласио је државни секретар Ђорђевић указујући на заокружену правну регулативу у области одбране, додајући да је у току јавна расправа о предложеним изменама и допунама закона о одбрани и Војсци Србије, као и Стратегијски преглед одбране Републике Србије за период до 2020. године.

Обраћајући се у име делегације, Мајрли је истакао да је регион Балкана веома важан за НАТО Парламентарну скупштину, као и за Европу и транатлантску сарадњу.

- Много година Србија сарађује са НАТО и негујемо блиске односе наше Скупштине и Народне скупштине Србије. Веома ми је драго то што сам чуо од државног секретара Ђорђевића и наставићемо добру сарадњу и разговоре са вашом земљом – поручио је Мајрли.

У наставку данашњег сусрета, представници НАТО парламентарне скупштине били су прилици да разговарају са представницима Министарства одбране.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Државни секретар Ђорђевић примио делегацију Парламентарне скупштине НАТО  | FLV