Министарство одбране Републике Србије
 
04.06.2014.

Донација припадника „Кобри“ грађанима Крупња



Kobre odnele humanitarnu pomoc u Krupanj - Izvor: Uprava za odnose sa javnoscu Minisarstva odbraneПрипадници Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“ доставили су данас хуманитарну донацију у храни и млеку прихватном центру општине Крупањ.

Према речима капетана Мирјане Сакић, припадници те јединице самоиницијативно су прикупили новац и купили неопходне намирнице у намери да помогну грађанима Крупња, једног од градова коме су недавне поплаве нанеле највише штете.

- Припадници наше јединице учествовали су  у спасавању грађана из поплављених подручја, а сматрали су да је ово још један од начина на који могу да помогну људима којима је, после свега што се догодило, помоћ и даље потребна – истакла је капетан Сакић.

Kobre odnele humanitarnu pomoc u Krupanj - Izvor: Uprava za odnose sa javnoscu Minisarstva odbraneТом приликом, председник општине Крупањ Раде Грујић, захваљујући на донацији истакао је да је на територији те општине, која је још увек у режиму ванредне ситуације, 275 објеката претрпело штету, 38 кућа је потпуно порушено, а водовод и канализациона мрежа су претрпели веома озбиљна оштећења. Ситуацију додатно отежава, како је истакао, и то што је уништено и 227 километара локалних путева.

Према његовим речима, штета у тој општини се прелиминарно процењује на више од милијарду и по динара, а у садашњој фази је најпотребнија механизација за санацију последица поплава.

Хуманитарну активност припадници „Кобри“ традиционално организују од 2009. године, тако што добровољно прикупљају прилог и донирају онима којима је помоћ најпотребнија.

photoФОТОГАЛЕРИЈА