Министарство одбране Републике Србије
 
03.06.2014.

Међународна конвенција о квалитету



Представници Војне контроле квалитета Сектора за материјалне ресурсе и осталих сектора Министарства одбране излагали су данас на Међународној конвенцији о квалитету –~JUSK ICQ 2014~ која је одржана на Машинском факултету у Београду.

Том приликом, у оквиру панела посвећеном унапређењу квалитета у војној индустрији, група аутора коју је предводио пуковник др Ивица Б. Марјановић представила је радове  „Значај познавања стандарда у процесу модернизације наоружања и војне опреме“, „Пројектовање система управљања са аспекта обликовања мисије, визије и развојне стратегије у одбрамбеним индустријама и ремонтним заводима Министарства одбране и Војске Србије”, као и “Планирање и извршење набавке: пракса одбрамбених индустрија и њихових коопераната”.

У наставку сусрета, потпуковник ~sci ~Томислав Ђорђевић излагао је, у име групе аутора, учесницима скупа рад на тему “Преиспитивање и побољшање процеса обуке за интерне провераваче”, а затим је представљен и рад “Оптимални квалитет у функцији успешности пословања војне индустрије”.

Циљ  међународне конференције је да обезбеди међународни форум за размену знања, искустава, истраживачких резултата и информација о различитим аспектима стања, развоја и примене ~QС, ИМС-а и ТQМ-а~ пословне изврсности.