Министарство одбране Републике Србије
 
28.05.2014.

Страни војни представници у „Моми Станојловићу“



Страни војни представници акредитовани у Србији посетили су 22. маја Bаздухопловни завод „Мома Станојловић“ у Батајници.

Директор Завода пуковник мр Деспот Јанковић гостима је захвалио на помоћи током поплава у нашој земљи. Информисао их је о развоју Ваздухопловног завода, његовом делокругу рада, капацитетима и правцима развоја.

Председник Београдске асоцијације војних изасланика пуковник Антон Туња изразио је жаљење због жртава које је наша земља имала у ванредној ситуацији и нагласио да ће државе из којих долазе наставити пружање помоћи ради што бржег опоравка Србије од последица поплава.

Током посете, страни војни представници обишли су метеоролошку станицу, одељења за ремонт ракетног наоружања, испитивање специјалне опреме ваздухоплова, као и Одељење хеликоптера, те погон за испитивање ваздухоплова и испитне станице за~ „Viper“~ и „ММ“ моторе.

Највише интересовања исказали су за ремонт ракетних система и руских типова летелица, модернизацију установе, као и за сарадњу с цивилним сектором. Разговарали су и о могућностима да Завод прерасте у регионални центар.