Министарство одбране Републике Србије
 
14.05.2014.

Министар одбране примио амбасадора Анголе



Министар одбране Братислав Гашић састао се данас са амбасадором Републике Анголе у Београду Током Диакенгом Сераом.

Саговорници су се сложили да су односи Србије и Анголе у сфери међудржавне сарадње традиционално добри и да је интерес обе земље да се сарадња у области одбране настави и ојача. Република Ангола је један од стратешких партнера Србије у Африци. Србија посебно цени принципијелну подршку Анголе када је реч о Косову и Метохији.

Министар одбране пренео је захвалност амбасадору Анголе за његов лични допринос развитку билатералне сарадње двеју земаља. Истакнуте области војне сарадње су војноекономска, војномедицинска и војнообразовна.

Ове године још 35 кадета из Анголе започеће школовање на основним студијама на Војној академији. У овом тренутку на усавршавању на Војној академији налазе се 32 официра и кадета те афричке земље.

„Изузетно нас радује чињеница да је наша Војна академија у Анголи препозната као партнер у образовању припадника оружаних снага Анголе. Иако добри односи наших држава датирају из ранијег времена, важно је што смо сачували поверење и наставили да гајимо чврсте билатералне везе између Србије и Анголе“, истакао је министар Гашић.

Он је, такође, честитао именовање новог министра одбране Анголе Жоаоа Мануела Гонсалвеша Лоренца. Истакавши значај континуитета посета високог нивоа, министар Гашић упутио је позив министру одбране Анголе да посети Србију.

У складу са динамиком развоја сарадње, у току је процедура отварања изасланстава одбране у Луанди и Београду, што свакако представља додатни импулс развијању билатералне војне сарадње.

Влада Републике Србије и Министарство одбране подржавају наступ српских фирми у изградњи инфраструктурних пројеката у Анголи.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Пријем | FLV