Министарство одбране Републике Србије
 
27.04.2014.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије на Београдском маратону



Традиционални Београдски маратон, 27. по реду, који је окупио тркаче из целог света, и пре старта, оборио је рекорд по броју учесника.

Рекорд су оборили и Министарство одбране и Војска Србије, чијих је 195 припадника учествовало у две такмичарске трке. Маратон су истрчали капетан Саша Војиновић из Кобри, који је, резултатом 3сата 12 минута 37 секунди, освојио 30. место и мајор Перица Настасијевић из Команде за обуку.

Најбољи резултат од припадника Министарства одбране и Војске Србије у полумаратону постигли су професионални војник у Команди за обуку Мирко Станковић, који је, резултатом 1 сат 19 минута 43 секунде, заузео 7.место, и кадеткиња Војне академије Јелена Митровић, четрдесета у конкуренцији 535 такмичарке, резултатом 1 сат 52 мин 53 секунде.

Кенијски атлетичари освојили су прва три места на 27. Београдском маратону, а победио је Талам Бенард Кипкорир, док је у женској конкуренцији најбоља била Ајабел Велери Џемели.

У полумаратону су први кроз циљ прошли атлетичар крагујевачког „Радничког“ Дарко Живановић и најбоља српска дугопругашица Оливера Јевтић, која је током каријере двапут била најбоља и у маратонској трци.

photoФОТОГАЛЕРИЈА