Министарство одбране Републике Србије
 
23.04.2014.

Пријем код председника Републике поводом Дана Војске



Председник Републике Србије Томислав Николић приредио је данас, поводом Дана Војске Србије, пријем у Председништву коме су присуствовали министар одбране Небојша Родић, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић, државни секретари, помоћници министра одбране, чланови колегијума, најодговорније старешине и припадници Министарства одбране и Војске Србије.

Честитајући празник припадницима Министарства одбране и Војске Србије, председник Николић је истакао да данас припада Војсци Србије и нагласио да је увек био поносан што припада онима који носе униформу земље у којој је рођен и у којој живи.

- Знам кроз колико искушења сте и ви, савремени официри, подофицири и војници прошли и шта су све претрпели ваши преци, и знам да сте униформу обукли због предака, а да је носите због потомака. Због предака, јер сте имали на кога да се угледате, а због потомака јер желите да вас памте као честите, моралне и савесне људе. То је одлика српских подофицира, официра и генерала – поручио је председник Николић, пожелевши припадницима система одбране да буду прави наследници оних који су пре њих часно носили униформу која је одлучивала о судбини земље коју је стварао српски народ.

Председник Републике је такође изразио наду да ће припадницима система одбране моћи да помогне материјално и технички, али и уверење да ће, без обзира на то, они своје послове обављати на најбољи могући начин, како у земљи тако и у иностранству.

Поводом данашњег празника, генерал Диковић уручио је председнику Николићу, у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије, Златну плакету Војске Србије, посебно истичући да је реч о новом признању, првом такве врсте, коју припадници система одбране уз посебну част уручују председнику Републике.

На данашњем пријему, представници Међународног консултативног комитета, организације официра у резерви и пензији, доделили су „Орден витеза“ председнику Николићу поводом одржавања међународне научне конференције о Првом светском рату.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Уручење Плакете | FLV
Обраћање председника | FLV