Министарство одбране Републике Србије
 
17.04.2014.

Министар одбране примио новоименованог амбасадора Уједињених Арапских Емирата



Министар одбране у техничкој влади Небојша Родић разговарао је данас са новоименованим амбасадором Уједињених Арапских Емирата у Београду Ђумом Рашидом Сејф Зајед Ал Дахеријем.

Досадашњи односи две земље представљају одличну основу за развој и интензивирање сарадње у области одбране, а развоју билатералних односа свакако ће допринети отварање амбасаде Уједињених Арапских Емирата у Београду, сагласили су се саговорници.

Када је реч о сарадњи у области одбране, она се до сада првенствено одвијала на војно-економском и војно-војном пољу.

Између Републике Србије и Уједињених Арапских Емирата потписани су Споразум о сарадњи у области одбране и Заједничка изјава о успостављању стратешког партнерства, као и Уговор о заједничком развоју и опремању између предузећа ''Југоимпорт СДПР'' и ‚~''Emirates Advanced Research&Technology Holding LLC'' – EARTH~. Успостављени су почетни облици сарадње на нивоу војних агенција, Војне полиције и специјалних јединица, као и у области информационо-комуникационих технологија и сајбер одбране.

Током разговора је истакнуто да одбрамбена индустрија Србије може понудити оружаним снагама Уједињених Арапских Емирата различите производе. Констатовано је да постоје могућности за успостављање и развој почетних облика сарадње у областима војне медицине и војног образовања.

„Министарство одбране је спремно да изађе у сусрет захтевима за школовање и усавршавање припадника оружаних снага Уједињених Арапских Емирата у војнообразовним установама Републике Србије“, истакао је министар Родић.

videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Пријем | FLV