Министарство одбране Републике Србије
 
14.04.2014.

Провера припремљености јединица за свечаност поводом Дана Војске Србије



На главном ужичком тргу многобројни грађани окупили су се данас како би уз звуке војне музике пропратили проверу припремљености јединица Војске Србије за централну свечаност поводом обележавања Дана Војске Србије „Ђетиња 2014“ која ће се одржати у среду 16. априла у Ужицу у 11 часова.

 Након дефилеа дела јединица и приказа оперативних способности јединица Војске Србије, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, оценивши увежбаност припадника као „врло добро“, подсетио је на бурну историју и слободарску традицију ужичког краја.

- Припадници Војске Србије су у завршној фази припрема поводом централне свечаности обележавања Дана Војске, којој ће присуствовати и председник Србије Томислав Николић и државни врх.  Оно што посебно радује је да смо достигли жељени ниво и да ћемо нашим грађанима приказати наше способности и да у своју војску, као и до сада, могу имати пуно поверење, истакао је генерал Диковић изразивши захвалност свима који су учествовали у припремама, а нарочито грађанима Ужица који су имали стрпљења, указујући да је то само један од доказа да грађани наше земље цене и поштују свог војника.

Командант свечаности генерал-мајор Војин Ч. Јондић, такође је захвалио Ужичанима што су свих ових дана били ту да подрже припаднике Војске Србије током увежбавања за свечаност на Тргу партизана.

Провери припремљености данас су присуствовали и државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић, градоначелник Ужица Саша Милошевић, полазници 57. класе Генералшабног усавршавања и 60. класе Командно-штабног усавршавања, представници локалне управе, јавних предузећа и установа, представници СПЦ и удружења бораца.

Већ традиционално, Министарство одбране и Војска Србије и ове године низом активности обележиће 23. април – Дан Војске Србије.


photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић | FLV
Дефиле јединица | FLV