Министарство одбране Републике Србије
 
09.04.2014.

Министар Родић на логоровању Специјалне бригаде



Министар одбране у техничкој влади Небојша Родић извршио је ненајављени обилазак и контролу Специјалне бригаде чије се јединице већ неколико дана налазе на покретном логоровању, а тренутно су у рејону Дивчибара. Командант Специјалне бригаде бригадни генерал Јелесије Радивојевић реферисао је министру одбране о задатку који бригада реализује.

Министар Родић похвалио је рад припадника Специјалне бригаде, нагласивши важност те јединице у систему одбране. Он је подвукао да специјалци треба, када год је то могуће, да изађу из касарни и да у реалним условима, на терену, провере и унапреде ниво обучености. Министар је подвукао да недостатак новца не сме угрозити функционисање те елитне јединице Војске Србије.

Генерал Радивојевић нагласио је да су припадници бригаде мотивисани и спремни да стално унапређују ниво рада и обуке.

Министар Родић је у пратњи генерала Радивојевића обишао рејоне размештаја јединица и разговарао са њиховим припадницима.

Наредних дана Специјална бригада наставља са покретним логоровањем које ће се завршити најсложенијим вежбовним активностима – падобранским десантом и тактичком вежбом са бојним гађањем.

photoФОТОГАЛЕРИЈА