Министарство одбране Републике Србије
 
20.03.2014.

Конференција о пројектима Министарства одбране и Војске Србије



У Дому Гарде у Топчидеру данас је одржана конференција „Развој Дирекције за управљање пројектима и представљање нових пројеката Министарства одбране и Војске Србије“ којој су присуствовали страни војни представници, као и представници међународних институција и фондова.

 Државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић, обраћајући се у име министара одбране Небојше Родића, истакао је да је овај скуп прилика да представници тог министарства представе све оно што су урадили у претходној години, али и оно што је планирано за наредни период када је реч о пројектима.

- Дирекција за пројекте је постојала и раније у Министарству одбране, али није била видљива. Окупили смо тим младих људи, који предводи директор Прода Шећеров, човек са великим искуством и знањем управо у овој области – нагласио је државни секретар Ђорђевић, захваљујући окупљеним представницима на помоћи и донацијама, изражавајући уверење да ће та сарадња бити проширена

Директор Дирекције за управљање пројектима др Прода Шећеров представио је структуру и задатке дирекције коју предводи, истичући да је њена мисија да обезбеди пројектни сервис система одбране.

Наставак сусрета био је посвећен презентацијама о значају појединих пројеката за систем одбране које је одобрила Европска комисија у оквиру програма ~ТАИЕX ~у 2014. години, као и пројекат који је одобрила Краљевина Данска. Такође, представљени су и пројекти Војномедицинске и Војне академије, као и пројекти у области енергетске ефикасности.



photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Конференција  | FLV