Министарство одбране Републике Србије
 
14.03.2014.

Концерт у част Војислава Бубише Симића



Поводом обележавања 70 година уметничког рада и 90. рођендана Војислава Бубише Симића, диригента, композитора, аранжера и публицисте, вечерас је у  Дому Војске Србије приређен концерт.

Под диригентском палицом легенде српске џез сцене наступио је Уметнички ансамбл Министарства одбране " Станислав Бинички", као домаћин прославе.

„Организујући  концерт Министарство одбране је показало да кад је уметност у питању заузима прави став и препознаје вредност уметника, попут нашег вечерашњег слављеника“, истакла је у поздравној речи водитељка Александра Паладин.

Програм је почео „Веселим маршом“ који је написао Војислав Бубиша Симић, а дириговао је Павле Медаковић.

„Када обележавамо јубилеј једног музичара како другачије можемо да почнемо него са музиком, а када се налазимо у дому Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ онда то мора да буде марш“, рекла је водитељка.

Затим су се ређале и остале композиције препознатљиве за Бубишу Симића: Јесења балада, ~The shadow of your smile~, ~Holiday strings,~ ~Fly me to the moon, ~Brasil,~ Liber Tango~, Велики градски валцер, Вашар у Врању и многе друге.

За добро расположење публике побринули  су се и специјални гости - Нада Павловић, Бети Ђорђевић, пијаниста Слободан Марковић, Иван Илић на тромбону, трубач Драгослав Станисављевић-Фреди и Љубиша Паунић, тенор саксофон.

Након вечерашњег наступа музичари су, уз торту и свећице, пожелили Бубиши да доживи и  на исти начин прослави и следећу деценију.

photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Концерт | FLV
Наступ Бети Ђорђевић | FLV