Министарство одбране Републике Србије
 
11.03.2014.

Уручени кључеви нових станова у насељу "Степа Степановић"



Активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије данас су додељени кључеви новоизграђених станова на локацији бивше касарне „Војвода Степа Степановић“ у Београду.

Државни секретар у  Министарству одбране Зоран Ђорђевић уручио је 18 кључева и том приликом истакао да човеку који има своју кућу веома мало недостаје у животу.

- Додела кључева сваког месеца је постала пракса за Министарство одбране. Данас уручујемо 18 кључева од 779 станова, колико је предвиђено за припаднике Министарства одбране и Војске Србије. Остало је још 95 стамбених јединица које треба да доделимо. Овде се нећемо зауставити, наставићемо да радимо, јер постоје планови за поделу станова и у осталим градовима Србије, рекао је државни секретар и латинском пословицом поручио присутнима „сопствени дом је најбољи дом“.

Заставник ~I~ класе Горан Вељковић ради у војној служби од 1983. године. После 23 године подстанарског живота, данас усељава четворочлану породицу у нови стан.

- Од дана доласка у Београд чекам стан. Осећам се веома лепо и све ми и даље делује нестварно. Можда ћу тек за неколико дана поверовати у ово што ми се десило, рекао је заставник Вељковић, а његова супруга је додала да је велика радост за целу породицу која после толико година улази у свој стан.

Данашњој додели кључева присуствовали су начелник Управе за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране пуковник Милан Сладоје, начелник Војнограђевинског центра „Београд“ потпуковник Даворко Паликућа и директор Грађевинске дирекције Србије Небојша Шурлан.




photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Државни секретар Зоран Ђорђевић | FLV
Додела кључева | FLV