Министарство одбране Републике Србије
 
01.03.2014.

Потписан споразум између Фонда СОВО и Апотеке



У Дому Војске Србије данас је, у присуству државног секретара у Министарству одбране Зорана Ђорђевића и чланова колегијума министра одбране, потписан уговор између Фонда за социјално осигурање војних осигураника и апотекарске установе Апотека "Београд“. Уговор којим је настављена богата сарадња Министарства одбране и београдске апотекарске установе потписали су директор Фонда за СОВО Влада Антонијевић и в.д. директора Апотекe "Београд“ Јасминка Бјелетић.

- Потписивање уговора са Апотеком "Београд" је резултат вишемесечног континуираног рада Министарства одбране и Фонда СОВО на ширењу мреже апотека у којима се могу реализовати оверени рецепти војних осигураника, рекао је директор Фонда СОВО Влада Антонијевић. - Војним осигураницима се тиме пружа могућност да лек, или друго медицинско потрошно средство, које не могу добити у војним апотекама, уз оверени рецепт добију у некој од многобројних апотека Апотеке "Београд“. Цео процес започели смо 15. новембра 2013. године када смо на сајту СОВО објавили јавни позив за склапање уговора о сарадњи свим заинтересованим апотекама. До сада је потписано 40 уговора, а позив је отворен и траје до 31. марта. Обнављањем старих и склапањем нових уговора с апотекама и апотекарским установама на територији републике Србије омогућили смо побољашање квалитета здравствено-фармацеутских услуга и унапређеље нивоа здравствене заштите за више од 130 хиљада војних осиураника. За нас је потписивање уговора са Апотеком "Београд“ посебно значајно јер та апотекарска установа изузетно добро покрива све градске и приградске општине Града Београда, па с правом очекујемо значајно побољшање здравствене и фармацеутске заштите војних осигураника на том подручју, рекао је Влада Антонијевић.

В.д. директора Апотеке "Београд“ Јасминка Бјелетић је истакла да се Уговором о издавању лекова војним осигураницима на оверене рецепте омогућава потпуна доступност свих лекова осигураницима СОВО у 124 апотеке на ужем и ширем подручју Београда.

- Потписивањем овог уговора обновили смо богату сарадњу с Министарством одбране у пружању фармацеутске заштите војним осигураницима. Са око 480 дипломираних фармацеута и специјалиста фармацеутских специјалности, запослених у 124 апотеке, Апотека "Београд“ чини много на побољшању примарне здравствене заштите својих корисника, којима пружа сву фармацеутску заштиту. Међу њима је велики број војних осигураника, односно чланова Фонда СОВО с којим имамо вишегодишњу добру сарадњу, рекла је између осталог Јасминка Бјелетић.

Истичући задовољство због дугогодишње квалитетне сарадње Министарства одбране и апотекарске установе Апотека "Београд“ на подизању нивоа фармацеутских услуга војним осигураницима, председник Управног одбора Фонда СОВО генерал у пензији Вељко Тодоровић је рекао да Београду гравитира велики број војних осигураника, што од војног здравства и Фонда СОВО изискује и посебне напоре у њиховом здравственом и фармацеутском збрињавању.

Представник удружења војних пензионера Србије пуковник у пензији Часлав Антић изразио је задовољство потписивањем уговора којим ће бити олакшан живот око 20.000 војних осигураника у Београду.


photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА

Get the Flash Player to see this player.



Обраћање директора Фонда СОВО | FLV
Обраћање директорке Апотекарске установе Београд | FLV
Потписивање споразума | FLV