Министарство одбране Републике Србије
 
01.03.2014.

Честитка министра одбране поводом Дана Војномедицинске академије



Свим припадницима Војномедицинске академије честитам 2. март – Дан установе, као и јубиларну 170. годишњицу постојања и рада.

Дуга и богата традиција Војномедицинске академије представља понос српског војног санитета и вредну тековину за данашњу модерну установу од националног значаја са завидном међународном репутацијом, једну од највећих и најугледнијих војних болница у Југоисточној Европи.

У овој години јубилеја уписујете шесту генерацију на Медицинском факултету, настављате са техничко-технолошким иновацијама, уводите нове методе у готово сваку грану медицине, постижете видљиве резултате у научно-истраживачком раду и учествујете у санитетским тимовима Војске Србије у мултинационалним операцијама, достојно промовишући стечени углед у нашој земљи, региону и на ширем међународном плану.

Честитам вам овај јубилеј, са жељом да наставите професионално, хумано и етички да извршавате своје задатке, задржите статус ове наше респектабилне здравствене установе и остварујете запажене резултате у здравственом систему, систему одбране наше земље и унапређењу међународне репутације ваших знања и вештина.