Министарство одбране Републике Србије
 
27.02.2014.

Састанак помоћника министра за политику одбране са амбасадором Туниса



Помоћник министра за политику одбране Мирослав Јовановић разговарао је данас са амбасадором Републике Тунис у Београду, Њ.Е. Мажидом Хамлауијом.

Током разговора потврђена је снажна подршка највишег државног руководства Републике Тунис у очувању територијалне целовитости и суверенитета Републике Србије и њеним напорима за мирно и демократско решење питања статуса Косова и Метохије, уз поштовање Повеље и резолуција Савета безбедности УН.

Република Тунис се залаже за поштовање одредби међународног права и овакав став заступа на скуповима регионалних организација које окупљају арапске и афричке земље.

Истакнуто је да добри политички односи две земље представљају одличну основу за развој и унапређење сарадње у области одбране, као и да постоји обострани интерес за даљим јачањем сарадње.

Заједнички је констатовано да постоје значајне могућности за проширење билатералне војне сарадње између два министарства одбране, посебно у областима војног образовања, војне медицине и војноекономске сарадње.

На крају састанка, још једном је потврђен заједнички интерес за унапређење и интензивирање сарадње у области одбране између две стране.