Министарство одбране Републике Србије
 
27.02.2014.

Делегација Инспектората одбране боравила у Алжиру



Трочлана делегација Инспектората одбране Министарства одбране Републике Србије, коју је предводио генерал-мајор мр Горан Радовановић, директор Инспектората, боравила је од 24. до 27. фебруара у НДР Алжир, у експертској посети Генералној контроли оружаних снага те државе.

Према речима генерала Радовановића, посета је реализована на основу плана међународне војне сарадње Министарства одбране, а њен циљ био је наставак и продубљивање сарадње оружаних снага двеју држава те реализација контрола у систему одбране.

- Циљ посете у потпуности је остварен. Током боравка у НДР Алжир, наша делегација имала је прилику да размени искуства у реализацији инспекције са делегацијом Генералне контроле, а целокупна посета протекла је у пријатељском тону. Имали смо статус посете највишег нивоа, што је одраз великог поштовања сарадника из Алжира према нашем Министарству одбране, рекао је директор Инспектората одбране.

Генерал Радовановић разговарао је са генералним инспектором Генералне контроле оружаних снага НДР Алжира генерал-мајором Бенатоуом Боумедијеном и његовим блиским сарадницима. Током године, очекује се узвратна посета делегације те северноафричке државе.