Министарство одбране Републике Србије
 
21.02.2014.

Министар одбране Небојша Родић посетио ВОА



Министар одбране у техничкој влади Небојша Родић посетио је данас Војнообавештајну агенцију (ВОА). У оквиру прве званичне посете Агенцији министар се упознао са условима рада, као и са могућностима и капацитетима ВОА.

Министар Родић је изразио задовољство посетом Агенцији и нагласио да ће увек пружити подршку њеним припадницима у раду. Он је додао да је уверен да ће и у будућности ВОА наставити са квалитетном реализацијом задатака, као и до сада, а у складу са дефинисаним мисијама.

- Државни врх зна које су вредности Војнообавештајне агенције – истакао је Родић. Он је нагласио да је задовољан због чињенице да је запослен велики број младих људи у Агенцији, као и да треба улагати у образовање, које мора бити континуирано и агресивно.

Приликом обиласка Агенције, министар Родић је упознат са кључним елементима функционисања ВОА, са њеним местом у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије, са законским оквиром, надзором и контролом, надлежностима, функцијама, мисијом, организацијском структуром, као и активностима Војнообавештајне агенције

Представници ВОА су министру Родићу представили музејску поставку о историји војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.

photoФОТОГАЛЕРИЈА